Açılır Görsel

Konya Baskı Hazırlık Hayallerden Renklere,Renklerden Gerçeğe

Konya Baskı Hazırlık

Konya Baskı Hazırlık

Tasarım ile basım arasındaki önemli bir adım olan baskıya hazırlık aşamasında montaj, renk ayrımı ve kalıplama işlemleri yapılmaktadır. Tasarımı hazırlanmış olan çalışmanın öncelikle istenilen formata ve kullanım biçimine göre sayfalara yerleştirilmesi, yani montajı yapılır. Montaj işleminin ardından baskıda kullanılacak renk sayısına göre renk ayrımı yapılır.

Çalışmaların genellikle 4 ana renk (CMYK) bazlı çalışmalar olması nedeniyle renk ayırım işleminde de bu dört ana rengin ayırımı yapılır. Zaman zaman tasarımın içerdiği renk kombinasyonlarına ve baskı makinasının kabiliyetlerine göre ekstra renklerin de katılımıyla bu sayı artabilmekte bu durumlarda katılan ekstra renklerin de ayırımları yapılır.

Erva Ambalaj kalıplama işleminde CTP (computer to plate) sistemini doğru sonuçlar ve sistem entegrasyonu yönünden tercih etmektedir. CTP sistemi ile dijital ortamda hazırlanan tasarımlar direkt olarak yine dijital ortamda lazer teknolojisi ile gümüş alaşımlı plakalara aktarılarak kalıpların oluşması sağlamaktadır.

Kalıbın hazırlandığı esnada tasarımın renk değerlerinin ağ üzerinden matbaa makinesine iletilmesi ve bu ayarların baskı esnasında ölçüm yapacak olan imaj kontrol sistemiyle kontrolüyle tutarlı sonuçlar elde edilmektedir.

Referanslar

Referanslarımızdan bir kısmını aşağıda bilgilerinize sunarız.

2
6
5
11
21
12
Scroll to Top